Reteta zilei: Tocanita de legume cu cimbru

Printeaza

Tocanita de legume cu cimbru din: usturoi, ceapa, dovlecel, vinete, ardei gras, faina, rosii, cimbru, sare, piper, ulei de masline.

Poate te intereseaza si:

 

Tocanita_de_legume_cu_cimbru_12

Ingrediente:

  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 cană ceapă, tocata
  • 2-3 cani dovlecel, cuburi
  • 2 cesti vinete, cuburi
  • 2 ardei grasi, cuburi
  • 2 linguri faina
  • 1½ căni roșii cuburi
  • 1½ linguriță cimbru proaspat sau 1/2 linguriță uscat
  • sare si piper
  • 5 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Dati dovleceii si vinetele prin faina.

Tocanita_de_legume_cu_cimbru_02

Se încălzesc 2 linguri de ulei de măsline în tigaie și se adaugă ceapa și usturoiul tocat.

Gatiti la foc mediu, amestecand ocazional, timp de 3-5 minute.

Tocanita_de_legume_cu_cimbru_05

Adăugați ardeii. Gatiti la foc mediu 4-6 minute, amestecand ocazional.

Scoateți legumele din tigaie si pastrati deoparte.

Tocanita_de_legume_cu_cimbru_06

Dati focul la mediu-mare și se adaugă 3 linguri de ulei de măsline.

Adaugati dovleceii si vinetele.

Gătiti timp de aproximativ 5 minute, amestecand des.

Tocanita_de_legume_cu_cimbru_08

Incorporati amestecul de ardei, se presara cimbru și sare și piper.

Acoperiti si gatiti la foc mediu-scăzut aproximativ 10 minute, amestecand ocazional.

Tocanita_de_legume_cu_cimbru_10

Descoperiti și dati focul la mediu, adăugați roșiile si gatiti pentru 25-30 minute.

Adăugați sare și piper, dupa gust.

Lasati sa se odihneasca si serviti.

Tocanita_de_legume_cu_cimbru_11

Tocanita de legume cu cimbru

Tocanita_de_legume_cu_cimbru_12

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Buna tocanita asta de legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.