Reteta zilei: Tocanita aromata de conopida cu bame
PrinteazaTocanita aromata de conopida cu bame din: seminte de chimen, piper, cardamom, nucsoara, ulei, ardei iute, ghimbir, pudra de chili, sare, cartofi, conopida, bame, iaurt, supa, fulgi de migdale, verdeata.
Ingrediente:
- 2 lingurite seminte de chimen
- 8 boabe de piper
- 2 pastai cardamom, doar boabele
- 1/2 lingurita nucsoara
- 3 linguri ulei
- 1 ardei iute verde, tocat
- 2.5 cm radacina de ghimbir
- 1 lingurita pudra chilli
- 1/2 lingurita sare
- 2 cartofi, cuburi
- 225gr conopida, rupta buchetele
- 225gr bame, feliate
- 150ml iaurt
- 150ml supa
- fulgi de migdale si verdeata, pentru servire
Mod de preparare:
Adaugati in blender semintele de chimen, piperul boabe, cardamom si nucsoara si bateti pana se omogenizeaza.
Incalziti uleiul, gatiti ardeiul si ghimbirul 2 minute, amestecand incontinuu.
Adaugati pudra de chilli, sare si mixul de condimente. Gatiti 2-3 minute, amestecand incontinuu.
Incorporai cartofii si gatiti 10 minute, acoperit.
Adaugati conopida si bamele. Gatiti 5 minute.
Adaugati iaurtul si supa si gatiti acoperit 20 de minute.
Garnisiti cu fulgi de migdale si verdeata, apoi serviti imediat.
Tocanita aromata de conopida cu bame
Pofta buna!