Reteta zilei: Tarte cu ou, ciuperci si bacon
PrinteazaTarte cu ou, ciuperci si bacon din: aluat de patiserie, ulei de masline, ciuperci, piper alb, sare, cheddar, bacon, oua, ceapa verde.
Ingrediente:
- 400gr aluat de patiserie
- 1 lingura ulei de măsline
- 1 ceasca ciuperci feliate
- ½ linguriță piper alb
- ¼ lingurita sare
- ½ ceasca brânză de cheddar rasă
- ¼ ceasca bacon tocat
- 8 ouă
- 2½ linguri de ceapă verde tăiată
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Tăiați foile de patiserie în pătrate, un total de 8 pătrate. Faceți tăieturi diagonale de 1 cm în colțurile fiecărui pătrat.
Strângeți colțurile patratelor. Folosind o furculiță, intepati aluatul. Coaceți aproximativ 7-8 minute.
Între timp, se încălzește uleiul de măsline în tigaie la foc mediu. Gatiti ciupercile, asezonati cu piper alb si sare. Împărțiți ciupercile, brânza și baconul în aluatul cald.
Ușor, spargeți cate 1 ou în centrul fiecărui pătrat. Coaceți timp de 10-12 minute.
Garnisiti cu ceapă verde si serviti.
Tarte cu ou, ciuperci si bacon
Pofta buna!





