Reteta zilei: Tarta cu rosii si feta

Printeaza

Tarta cu rosii si feta din: aluat, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, sos pesto, feta, patrunjel.

Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat cu reducerea riscului de anumite boli.

Vitamina K si Calciul, doi nutrienti furnizati de rosii, sunt excelenti factori de fortificare si regenerare a tesutului osos. Licopenul s-a dovedit util in imbunatatirea masei osoase.

 

Tarta cu rosii si feta

Ingrediente: 

  • 300gr aluat de tarta
  • 1½ kg rosii cherry
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 linguriță sare
  • ½ linguriță piper proaspăt măcinat
  • ¼ ceasca sos pesto
  • 240gr feta maruntita
  • 1 lingură pătrunjel, tocat

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200C. Asezati aluatul intr-o tava de tarta.

Intepati cu furculita si coaceți timp de 15 minute.

Tarta cu rosii si feta

Între timp, taiati roșiile in jumatati.

Tarta cu rosii si feta

Lăsați aluatul sa se raceasca ușor, aproximativ 3-4 minute. Răspândiți apoi sosul pesto peste aluat.

Aranjați jumătățile de roșii deasupra. Stropiti cu ulei de masline, se presara cu sare si piper.

Tarta cu rosii si feta

Coaceti timp de încă 15 minute. Scoateți din cuptor și presarati feta și patrunjel.

Serviti tarta calda.

Tarta cu rosii si feta

Tarta cu rosii si feta

Tarta cu rosii si feta

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tarta cu rosii si oregano

Tarta cu rosii si oregano din: aluat, rosii, telemea, oregano, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 foaie aluat foietaj 300 g roşii cherry 150 g cremă de brânza 100 g telemea 1/2 linguriţă oregano uscat 1 lingură pesmet sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Intinde bine foaia de aluat, pune-o într-o formă de tartă, înţeap-o […]

 

Tarta cu rosii si gorgonzola

Tarta cu rosii si gorgonzola din: faina, malai, unt, ou, gorgonzola, cedar, rosii, busuioc, sare, piper. Ingrediente: Pentru blat: 225 g făină 120 g mălai 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă piper 10 linguri unt moale 1 ou bătut Pentru toppinguri: 2 linguri unt 1 ceapă franţuzească tăiată felii cimbru proaspăt tocate (6 fire) 225 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.