Reteta zilei: Tarta cu rosii si feta
PrinteazaTarta cu rosii si feta din: aluat, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, sos pesto, feta, patrunjel.
Ingrediente:
- 300gr aluat de tarta
- 1½ kg rosii cherry
- 1 lingura ulei de masline
- 1 linguriță sare
- ½ linguriță piper proaspăt măcinat
- ¼ ceasca sos pesto
- 240gr feta maruntita
- 1 lingură pătrunjel, tocat
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Asezati aluatul intr-o tava de tarta. Intepati cu furculita si coaceți timp de 15 minute.
Între timp, taiati roșiile in jumatati.
Lăsați aluatul sa se raceasca ușor, aproximativ 3-4 minute. Răspândiți apoi sosul pesto peste aluat.
Aranjați jumătățile de roșii deasupra. Stropiti cu ulei de masline, se presara cu sare si piper.
Coaceti timp de încă 15 minute. Scoateți din cuptor și presarati feta și patrunjel.
Serviti tarta calda.
Tarta cu rosii si feta
Pofta buna!