Reteta zilei: Tarta cu piersici si vanilie
PrinteazaTarta cu piersici si vanilie din: piersici, zahar pudra, coniac, vanilie, unt, aluat foietaj, faina.
Ingrediente:
- 4-5 piersici
- 1/2 cană zahăr pudră
- 1/2 ceasca coniac
- 1 pastaie de vanilie
- 4 linguri de unt, tocat
- aluat foietaj
- 1 parf de faina
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 160C.
Intindeti foietajul pe o suprafață cu faina. Se taie un cerc, doar pic mai mare decât tigaia. Pastrati deoparte. Taiati piersicile in jumatate. Eliminati samburii.
Într-o tigaie, se adaugă zahăr, coniac și pastaia de vanilie. Caramelizati.
Dupa ce s-au inmuiat, le întoarceți.
Opriti focul, se adaugă untul și se acoperă cu aluatul.
Taiati excesul de foietaj. Coaceți timp de 30 minute.
Scoateți din cuptor și se răstoarnă.
Tarta cu piersici si vanilie
Pofta buna!
E buna tarta cu piersici?