Reteta zilei: Tarta cu piersici si vanilie

Printeaza

Tarta cu piersici si vanilie din: piersici, zahar pudra, coniac, vanilie, unt, aluat foietaj, faina.

Tarta_cu_piersici_si_vanilie_07

Tarta cu piersici si vanilie

Ingrediente: 

  • 4-5 piersici
  • 1/2 cană zahăr pudră
  • 1/2 ceasca coniac
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 linguri de unt, tocat
  • aluat foietaj
  • 1 parf de faina

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 160C.
Intindeti foietajul pe o suprafață cu faina. Se taie un cerc, doar pic mai mare decât tigaia. Pastrati deoparte. Taiati piersicile in jumatate. Eliminati samburii.
Într-o tigaie, se adaugă zahăr, coniac și pastaia de vanilie. Caramelizati.

Tarta_cu_piersici_si_vanilie
Asezati piersicile în tigaie.

Tarta_cu_piersici_si_vanilie_02
Dupa ce s-au inmuiat, le întoarceți.

Tarta_cu_piersici_si_vanilie_03
Opriti focul, se adaugă untul și se acoperă cu aluatul.

Tarta_cu_piersici_si_vanilie_04
Taiati excesul de foietaj. Coaceți timp de 30 minute.

Tarta_cu_piersici_si_vanilie_05
Scoateți din cuptor și se răstoarnă.

Tarta_cu_piersici_si_vanilie_06
Se serveste cu frisca!

Tarta_cu_piersici_si_vanilie_07

Tarta cu piersici si vanilie

Tarta_cu_piersici_si_vanilie_07

Pofta buna!

1 comentariu

  1. E buna tarta cu piersici?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.