Reteta zilei: Tarta cu pere si nuci

Printeaza

Tarta cu pere si nuci din: aluat, pere, unt, zahar brun, ghimbir, esenta de vanilie, scortisoara, nuci pecan.

Tarta_cu_pere_si_nuci_04

Tarta cu pere si nuci

Ingrediente:

  • 400gr aluat
  • 2 pere, tăiate în felii subțiri
  • 2 linguri unt nesărat, topit
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingura nuci pecan, maruntite

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 170C. Asezati aluatul intr-o forma rotunda. Într-un castron, combinati unt, zahar brun, ghimbir, vanilie și scorțișoară și se amestecă bine. Ungeti aluatul cu unt.

Tarta_cu_pere_si_nuci

Asezati perele si apoi adaugati amestecul de unt. Adunati marginile aluatului si ungeti din nou cu unt, apoi presarati nucile.

Tarta_cu_pere_si_nuci_02

Coaceți timp de 25-30 minute. Scoateți din cuptor și lasati sa se raceasca timp de 5 minute. Se serveste calda cu inghetata sau frisca.

Tarta_cu_pere_si_nuci_03

Tarta cu pere si nuci

Tarta_cu_pere_si_nuci_05

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce pofta mi-ai facut, imi ploua in gura dupa tarta cu pere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.