Reteta zilei: Tarta cu pere si nuci
PrinteazaTarta cu pere si nuci din: aluat, pere, unt, zahar brun, ghimbir, esenta de vanilie, scortisoara, nuci pecan.
Ingrediente:
- 400gr aluat
- 2 pere, tăiate în felii subțiri
- 2 linguri unt nesărat, topit
- 1 lingura de zahar brun
- 1 lingurita ghimbir
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingura nuci pecan, maruntite
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 170C. Asezati aluatul intr-o forma rotunda. Într-un castron, combinati unt, zahar brun, ghimbir, vanilie și scorțișoară și se amestecă bine. Ungeti aluatul cu unt.
Asezati perele si apoi adaugati amestecul de unt. Adunati marginile aluatului si ungeti din nou cu unt, apoi presarati nucile.
Coaceți timp de 25-30 minute. Scoateți din cuptor și lasati sa se raceasca timp de 5 minute. Se serveste calda cu inghetata sau frisca.
Tarta cu pere si nuci
Pofta buna!
Ce pofta mi-ai facut, imi ploua in gura dupa tarta cu pere