Reteta zilei: Tagliatelle cu ciuperci
PrinteazaTagliatelle cu ciuperci din: ulei de masline, ciuperci, unt, usturoi, patrunjel, cimbru, piper, tagliatelle, lamaie, parmezan.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 300g ciuperci
- unt
- 3 catei de usturoi, tocat
- 2 linguri de patrunjel, tocat
- 2 linguri frunze de cimbru, tocat
- Sare și piper negru proaspat macinat
- 1 punga tagliatelle
- Sucul de la 1/2 lămâie
- 50g parmezan proaspat ras
Mod de preparare:
Se spală ciupercile, apoi se scurg într-o strecurătoare. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, apoi se gatesc ușor ciupercile 3-4 minute. Se scurg si se pastreaza deoparte.
Într-o cratiță mare cu apă sărată, se fierb tagliatellele al dente. Se adaugă untul in tigaie, gătiti ușor usturoiul, apoi se adauga ciupercile, tagliatellele fierte și un polonic de linchid in care ati fiert pastele.
Amestecati pana se combina ingredientele, apoi se adauga sucul de lamaie. Se condimentează cu sare și piper, apoi se servesc cu parmezan proaspat ras.
Tagliatelle cu ciuperci
Pofta buna!