Reteta zilei: Tabbouleh

Printeaza

Tabbouleh din: bulgur, lamaie, patrunjel, menta, praz, rosii, ulei de masline, sare, ienibahar, castravete.

Tabbouleh

Tabbouleh

 

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca bulgur
  • 1 lamaie
  • 1 – 2 legaturi patrunjel, spalat
  • 1 legatura de menta, spalata
  • 2 fire praz
  • 2 rosii
  • 1/4 ceasca de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita praf ienibahar
  • 1 castravete
  • frunze intregi de menta, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Puneti bulgur intr-un castron mic si acoperiti cu apa clocotita. Lasati la inmuiat 20 de minute. Intre timp stoarceti sucul de la lamaie si tocati patrunjelul si menta.

Se taie prazul felii subtiri. Taiati rosiile si castravetele. Scurgeti apa din castronul cu bulgur.

Tabbouleh

Transferati intr-un castron mare. Adauga 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de suc de lamaie si 1/2 lingurita de sare.

Amestecati bine. Adaugati legumele. Pastrati o parte din rosii pentru ornat.

Tabbouleh

Asezonati cu 2 linguri de ulei de masline si inca 1 lingura de suc de lamaie si ienibahar. Amestecati bine. Serviti tabbouleh cu rosii si frunze de menta .

Tabbouleh

Tabbouleh

Tabbouleh

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. N-am mancat niciodata tabbouleh

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.