Reteta zilei: Tabbouleh
PrinteazaTabbouleh din: bulgur, lamaie, patrunjel, menta, praz, rosii, ulei de masline, sare, ienibahar, castravete.
Ingrediente:
- 1/2 ceasca bulgur
- 1 lamaie
- 1 – 2 legaturi patrunjel, spalat
- 1 legatura de menta, spalata
- 2 fire praz
- 2 rosii
- 1/4 ceasca de ulei de masline
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 lingurita praf ienibahar
- 1 castravete
- frunze intregi de menta, pentru ornat
Mod de preparare:
Puneti bulgur intr-un castron mic si acoperiti cu apa clocotita. Lasati la inmuiat 20 de minute. Intre timp stoarceti sucul de la lamaie si tocati patrunjelul si menta.
Se taie prazul felii subtiri. Taiati rosiile si castravetele. Scurgeti apa din castronul cu bulgur.
Transferati intr-un castron mare. Adauga 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de suc de lamaie si 1/2 lingurita de sare.
Amestecati bine. Adaugati legumele. Pastrati o parte din rosii pentru ornat.
Asezonati cu 2 linguri de ulei de masline si inca 1 lingura de suc de lamaie si ienibahar. Amestecati bine. Serviti tabbouleh cu rosii si frunze de menta .
Tabbouleh
Pofta buna!
N-am mancat niciodata tabbouleh