Reteta zilei: Sushi delicios

Printeaza

O reteta delicioasa de sushi din: orez, alge nori, ardei kapia, morcovi, castraveti, creveti, somon afumat, caviar, pasta wasabi, sos de soia, otet de orez si sare. Dacă e susbi, e Japonia. O mâncare elaborată care înseamnă, simplificat, peşte crud cu orez.

Sushi delicios

Ingrediente:

  • 200 gr orez pentru sushi
  • 2 foi de alge nori
  • 50 gr ardei kapia
  • 50 gr morcovi
  • 50 gr castraveţi
  • 100 gr creveţi
  • 50 gr somon afumat
  • 50 gr cozi de creveti
  • 30 gr caviar
  • 2 gr pastă wasabi
  • 30 ml sos de soia
  • 30 ml oţet de orez
  • 10 gr sare

 

Mod de preparare:

Orezul se fierbe în cir­ca 500 ml de apă cu sare, după 10 minute se reduce focul la minim şi se mai fier­be încă 10 minute. în final se adaugă şi oţetul de orez.

Sushi_delicios_02

Foile de alge se aşează pe un suport de bambus, pe deasupra se pune un strat subţire de orez răcit. Aproa­pe de una dintre margini, se pun baghete subţiri de morcovi, ardei şi castraveţi, pe deasupra un rând de cre­veţi şi se rulează totul foar­te strâns, după care rulou­rile se taie în bucăţi de cir­ca 2 cm.

Sushi_delicios_03

Restul de orez se îm­parte în bucăţi de 25-30 gr, la o parte li se dă formă 0- vală şi se pun pe deasupra somonul fume şi cozile de creveţi.

Sushi_delicios_04

Celorlalte li se dă for­mă cilindrică şi se îmbracă în caviar, apoi toate se ser­vesc cu pasta wasabi şi sosul de soia alături.

Sushi delicios

Sushi_delicios

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Vreau si eu sa gust din acest sushi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.