Reteta zilei: Supa de usturoi cu lapte si smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de usturoi cu lapte si smantana din: usturoi, morcovi, cartofi, ceapa, paine, unt, lapte, smantana, patrunjel si sare.

Supa de usturoi cu lapte si smantana

Ingrediente:

  • 1 căpăţână de usturoi
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr ceapă
  • 200 gr cartofi
  • 4 felii de pâine
  • 50 gr unt
  • 300 ml lapte
  • 100 gr smântână
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 20 gr sare

 

Mod de preparare:

Untul se pune la topit într-o tigaie pe flacără mi­că, usturoiul se curăţă, apoi căţeii întregi se pun la călit în untul topit.

Supa_de_usturoi_cu_lapte_si_smantana_02

Morcovii, ceapa şi car­tofii se curăţă, se spală, apoi morcovul se rade, ceapa se toacă mărunt, cartofii se ta­ie cubuleţe şi se pun la călit peste usturoi.

Supa_de_usturoi_cu_lapte_si_smantana_03

După ce legumele sunt uşor călite, se adaugă circa 500 ml apă şi se fierbe pâ­nă când sunt gata.

Supa_de_usturoi_cu_lapte_si_smantana_04

Se adaugă miezul de pâine şi laptele, se mai dă într-un clocot, apoi se mi­xează cu ajutorul unui blender, se adaugă pătrunjelul tocat, se drege cu smântână, şi se condimentează după gust cu sare şi piper.

Supa_de_usturoi_cu_lapte_si_smantana_05

In cazul în care supa este prea groasă, aceasta poate fi diluată cu lapte fierbinte, iar în caz contrar, aceasta poate fi îngroşată cu fulgi de cartofi.

Supa de usturoi cu lapte si smantana

Supa_de_usturoi_cu_lapte_si_smantana

Poftă bună!


Poate iti place si:

Supa de rosii cu usturoi si busuioc

Supa de rosii cu usturoi si busuioc

Supa de rosii cu usturoi si busuioc din: rosii, usturoi, ulei, otet, zahar, pasta de tomate, iaurt, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1,1 kg roşii coapte, tăiate în jumătăţi 2 căţei de usturoi o linguriţă ulei de măsline o lingură oţet balsamic o lingură zahăr brun o lingură pastă de tomate 300 ml supă limpede de […]

Supa de usturoi cu verdeata si carnati

Supa de usturoi cu verdeata si carnati

Supa de usturoi cu verdeata si carnati din: carnati uscati, patrunjel verde, usturoi, ulei, boia, faina, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 150 g cârnaţi uscaţi 1 legătură pătrunjel verde 3 căţei de usturoi ulei boia faină sare 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se prepară un rântaş în felul următor: se călesc […]

Pofta buna!

2 comentarii

  1. N-am incercat o astfel de supa

  2. Nicolitel Bianca

    A iesit buna? Ca nici eu n-am incercat supa de usturoi pana acum si ma cam bate gandul s-o fac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.