Reteta zilei: Supa de legume cu nuci pecan si arpagic
PrinteazaSupa de legume cu nuci pecan si arpagic din: dovleac, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, boia, fulgi de ardei rosu, piper, supa de legume, nuci pecan, arpagic.
Poate te intereseaza si Supa de legume cu sos pesto
Ingrediente:
- 1 dovleac, decojit si maruntit
- 3 ardei grasi, cuburi
- 1 ceapa, tocata
- 4 catei de usturoi
- ¼ cană ulei de măsline
- 1 linguriță sare
- 1 lingurita boia de ardei afumat
- ¼ lingurita fulgi de ardei roșu
- ¼ linguriță piper negru
- 8 căni de supă de legume
- ½ ceașcă nuci pecan, maruntite
- arpagic, pentru garnitură
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati bucatile de dovleac, bucatile de ardei, usturoiul nedecojit si bucatile de ceapa.
Stropiti cu ulei de masline, apoi se presara sare, boia de ardei, fulgi de ardei rosu si piper negru. Amestecati si dati la cuptor timp de 30-40 de minute.
Scoateți legumele din cuptor și scoateti usturoiul din coaja. Omogenizati legumele la blender pana obtineti un piure.
Se pune supa intr-o oala si se adauga piureul, fierbeti la foc mic pana se omogenizeaza. Serviti in boluri cu nuci pecan si arpagic.
Supa de legume cu nuci pecan si arpagic
Pofta buna!
Nuci in supa? N-am mai auzit de asa ceva
Nici eu n-am mai vazut asa ceva, dar arata bine supa in felul asta