Reteta zilei: Supa de fenicul cu pere

Printeaza

Supa de fenicul cu pere din: fenicul, ceapa, pere, ulei d masline, unt, sare, piper, dafin, cidru spumant, apa.

Feniculul are un gust ușor dulce și o aromă ușor anasonică. Frunzele, tulpinile și semințele sale sunt comestibile și pot fi folosite în diverse preparate culinare.

Frunzele pot fi adăugate în salate, supe sau tocănițe, iar tulpinile pot fi gătite și consumate ca un vegetal. Semințele de fenicul sunt utilizate frecvent ca mirodenii în bucătăria mediteraneană și indiană.

Feniculul este apreciat pentru proprietățile sale digestive și carminative. Consumul de fenicul sau ceai de fenicul poate ajuta la reducerea balonării, a crampelelor abdominale și a disconfortului gastric.

De asemenea, poate fi folosit pentru a stimula apetitul și digestia.

În medicina tradițională, feniculul este folosit și pentru ameliorarea colicilor la sugari. De asemenea, conține antioxidanți și substanțe fitochimice care pot avea efecte benefice asupra sănătății generale.

Feniculul este o sursă bună de vitamina C, potasiu, fier și fibre alimentare. Conține, de asemenea, compuși fitochimici precum anetolul și flavonoidele, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

 

Supa_de_fenicul_cu_pere_02

Ingrediente:

  • 3 bulbi fenicul proaspăt, feliat
  • 2 cepe, feliate
  • 4 pere, cuburi
  • 3 linguri ulei de masline sau unt
  • sare și piper negru proaspat macinat
  • 2 frunze de dafin
  • 1 cană cidru spumant
  • 5 cesti apă

 

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de masline sau untul într-o oală mare. Adaugati fenicul și ceapa.

Asezonati cu sare și piper, se acoperă și gatiti pentru aproximativ 10 minute.

Supa_de_fenicul_cu_pere

Adăugați bucățile de pere si gatiti pentru inca cateva minute, pana cand acestea sunt moi.

Supa_de_fenicul_cu_pere_02

Se toarnă cidrul și apă și se adaugă frunzele de dafin, apoi se acopera si gatiti până când fierbe.

Reduceti focul si fierbeti la foc mic cu capacul întredeschis timp de 5-10 minute.

Supa_de_fenicul_cu_pere_03

Scoateti frunzele de dafin, apoi se raceste si se paseaza la blender. Serviti supa calda.

Supa_de_fenicul_cu_pere_04

Supa de fenicul cu pere

Supa_de_fenicul_cu_pere_05

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Salata de dovleac cu fenicul si spanac

Salata de dovleac cu fenicul si spanac din: dovleac, telina, fenicul, spanac baby, rodie, ulei de masline. Ingrediente:  300g de dovleac, tăiat cuburi 4 tulpini de ţelină apio, feliata 1/2 bulb de fenicul, tăiat bastonaşe subţiri 1 mână de spanac baby seminţele de la o rodie, plus extra pentru servit ulei de măsline, pentru servit, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.