Reteta zilei: Supa de sparanghel si conopida
PrinteazaSupa de sparanghel si conopida din: sparanghel, conopida, ceapa, usturoi, seminte de fenicul, patrunjel, rozmarin, cimbru, supa de pui, apa, suc de lamaie, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 buchete de sparanghel, taiat bucati
- 1 conopida
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita seminte de fenicul
- 2 linguri patrunjel, tocat
- 1 lingura rozmarin sau cimbru
- 6 cani supa de pui
- 2 cani de apa
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri smantana
- Sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Pregatiti legumele si incalziti 1 lingura ulei de masline intr-o oala mare. Adaugati semintele de fenicul si gatiti aproximativ trei minute. Se adauga ceapa si gatiti timp de 4 minute. Se condimenteaza cu sare si piper.
Incorporati sparanghelul, patrunjel si ierburi. Gatiti pentru aproximativ 5 minute. Adaugati conopida, supa si apa. Se acopera si se aduce la fierbere, apoi dati focul la mic si gatiti acoperit aproximativ 20 de minute.
Cu ajutorul unui blender pasati supa pana la omogenizare. Adaugati lamaie, smantana, sare si piper dupa gust, apoi serviti.
Supa de sparanghel si conopida
Pofta buna!