Reteta zilei: Supa de sparanghel cu patrunjel

Printeaza

Supa de sparanghel cu patrunjel din: sparanghel, unt, ceapa, faina, supa, suc de lamaie, lapte, smantana, patrunjel sare, piper.

supa_de_sparanghel_cu_patrunjel_04

Supa de sparanghel cu patrunjel

Ingrediente: 

  • 450gr sparanghel
  • 3 linguri unt
  • 6 cepe mici, tocate
  • 1 lingura faina
  • 600ml supa
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 250ml lapte
  • 120 ml smantana
  • 2 lingurite patrunjel
  • sare si piper

Mod de preparare:

Spalati si taiati sparanghelul bucati. Pastrati deoparte 1/4 pentru servire.
Incalziti 2 linguri de unt. Incorporati ceapa si gatiti 2-3 minute. Adaugati sparanghelul si gatiti 1 minut. Incorporati faina si mai gatiti 1 minut.

supa_de_sparanghel_cu_patrunjel
Adaugati supa si sucul de lamai si aduceti la fierbere, acoperiti cratita partial si gatiti 15-20 de minute.
Raciti si procesati la blender. Turnati inapoi in cratita si adaugati laptele, amestecand incontuu sa se omogenizeze.

supa_de_sparanghel_cu_patrunjel_02
Incalziti restul de unt si sotat restul de sparanghel, 3-4 minute. Reincalziti supa putin, adaugati smantana si amestecati.

supa_de_sparanghel_cu_patrunjel_03
Serviti supa calda cu sparanghel si patrunjel.

supa_de_sparanghel_cu_patrunjel_04

Supa de sparanghel cu patrunjel

supa_de_sparanghel_cu_patrunjel_04

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.