Reteta zilei: Supa de rosii cu linte

Printeaza

Supa de roşii cu linte din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, scortisoara, boia de ardei, fulgi de ardei rosu, pasta de tomate, cimbru, frunze de oregano, rosii, supa de legume, linte verde, miere, otet de vin rosu, sare, piper, patrunjel.

Supa de rosii cu linte

Supa de rosii cu linte

 

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, taiata cuburi
  • 2 morcovi, taiati felii subțiri
  • 5 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 varf de cutit fulgi de ardei rosu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri cimbru proaspat și frunze de oregano
  • 1 cutie rosii cubulete
  • 1 cutie rosii coapte
  • 1 litru supa de legume
  • 1 cana de linte verde
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura oțet de vin roșu
  • Sare și piper proaspat macinat
  • Patrunjel pentru servire

 

Mod de preparare:

Se incinge uleiul intr-o oala mare la foc mediu. Adaugați ceapa și morcovii, sotati 5 minute. Se adauga usturoiul si gatiti 30 de secunde.

Adaugati un varf de cuțit de sare și piper. Adaugati scortisoara, boiaua de ardei, fulgii de ardei rosu, pasta de tomate, cimbrul și oregano, se amesteca aproximativ 1 minut.

Supa de rosii cu linte

Se adauga roșiile și supa. Se incorporeaza lintea, se lasa apoi la fiert la foc mic aproximativ 20 de minute. Se condimenteaza cu sare și piper dupa gust.

Adaugați mierea și oțetul de vin roșu. Fierbeti la foc mic inca 5-10 minute. Garnisiti cu patrunjel proaspat si serviti supa calda.

Supa de rosii cu linte

Supa de rosii cu linte

Supa de rosii cu linte

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Foarte bine arata supa de rosii

  2. Eu fac mai simplu supa de rosii:

    1 l apa,
    1 kg rosii,
    1 ceapa,
    2 linguri orez,
    sare,
    piper,
    1 lingura unt,
    smantana sau cascaval ras,
    patrunjel verde tocat

    Mod de preparare

    Pentru supa de rosii cu orez si cascaval se toaca ceapa si se caleste usor in unt. Se adauga rosiile taiate felii, putina apa si se fierb impreuna 10-15 minute, dupa care se ia oala deoparte si se trece amestecul prin sita. Separat se fierbe orezul in apa si cand este gata se scurge si se amesteca cu supa pasata. Se potriveste de sare si piper, se mai fierbe putin, se pune verdeata si se ia vasul de pe foc.

    Cand se serveste, supa de rosii cu orez se poate drege cu smantana sau se presara cu cascaval ras, dupa gust.

  3. Eu n-am facut niciodata cu linte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.