Reteta zilei: Supa de praz cu cartofi

Printeaza

Supa de praz cu cartofi din: praz, usturoi, inimi de anghinare, vin alb sec, lapte, unt, ulei de masline, verdeata.

Supa_de_praz_cu_cartofi _06

Supa de praz cu cartofi

 

Ingrediente:

  • 2 fire de praz, felii
  • 2 catei de usturoi, felii subtiri
  • 1 cutie inimi de anghinare
  • ¼ cana vin alb sec
  • 6 cartofi, cuburi
  • 3 cani supa de pui
  • ½ cana lapte
  • unt
  • ulei de masline
  • verdeata, pentru servire

 

Mod de preparare:

Puneti prazul intr-un vas cu apa rece si spalati bine, apoi uscati cu prosoape de hartie. Incalziti o lingura de unt si una de ulei intr-o oala mare. Adaugati prazul, se condimenteaza cu sare si sotati aproximativ 3 minute. Se adauga usturoiul si sotati aproximativ 1 minut. Adaugati anghinarea si sotati pentru un minut.

Supa_de_praz_cu_cartofi _02

Se adauga vinul si se lasa legumele sa absoarba cea mai mare parte, aproximativ 2 minute. Adaugati cartofii, asezonati si adaugati supa. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic. Fierbeti 40-45 de minute.

Supa_de_praz_cu_cartofi _03

Lasati sa se raceasca putin, apoi dati la blender pana la omogenizare. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper, se adauga din nou in oala si se incorporeaza laptele, incalziti cateva minute. Serviti supa garnisita cu ulei de masline si verdeata.

Supa_de_praz_cu_cartofi _04

Supa de praz cu cartofi

Supa_de_praz_cu_cartofi _05

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.