Reteta zilei: Supa de peste cu fenel
PrinteazaSupa de peste cu fenel din: chili, usturoi, paprika, pasta de creveti, ghimbir, ceapa, coriandru, ulei, seminte de fenel, fenel, supa, noodles, lapte de cocos, lime, sos de peste, peste, creveti, ierburi aromatice, ceapa verde.
Ingrediente:
- 3 chilli, fara seminte
- 4-5 catei usturoi
- 1 lingurita paprika
- 2 lingurite pasta de creveti
- 1 1/2 lingurite ghimbir ras
- 250gr ceapa, tocata
- 25gr coriandru tocat
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita seminte de fenel
- 2 bulbi fenel, feliati
- 600ml supa
- 300gr noodles
- 450ml lapte de cocos
- sucul de 1-2 limete
- 2-3 linguri sos de peste
- 450gr peste
- 450gr creveti
- ierburi aromatice
- 2 fire ceapa verde
Mod de preparare:
Puneti chilli, usturoiul, paprika, pasta de creveti, ghimbirul si 2 cepe in blender si procesati pana la omogenizare.
Adaugati frunzele de coriandru.
Adaugati 1 lingura de ulei si omogenizati.
Incalziti restul de ulei intr-o oala, adaugati restul de ceapa, semintele de fenel si feliile de fenel.
Gatiti cateva minute, adaugati 3-4 linguri de pasta si mai gatiti 1-2 minute.
Incorporati supa si aduceti la fierbere. Gatiti 8-10 minute.
Intre timp, gatiti noodles conform instructiunilor.
Adaugati in oala laptele si suc de lime, 2 linguri sos de peste, amestecati si mai adaugati pasta, dupa gust.
Incorporati pestele si gatiti 2-3 minute, adaugati crevetii si mai gatiti 2 minute.
Adaugati ierburi aromatice.
In boluri de servire, adaugati noodles si apoi adaugati supa.
Presarati verdeata si serviti imediat.
Supa de peste cu fenel
Pofta buna!