Reteta zilei: Supa de fenicul cu pere

Printeaza

Supa de fenicul cu pere din: fenicul, ceapa, pere, ulei d masline, unt, sare, piper, dafin, cidru spumant, apa.

 

Supa_de_fenicul_cu_pere_02

Supa de fenicul cu pere

Ingrediente:

  • 3 bulbi fenicul proaspăt, feliat
  • 2 cepe, feliate
  • 4 pere, cuburi
  • 3 linguri ulei de masline sau unt
  • sare și piper negru proaspat macinat
  • 2 frunze de dafin
  • 1 cană cidru spumant
  • 5 cesti apă

 

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de masline sau untul într-o oală mare. Adaugati fenicul și ceapa. Asezonati cu sare și piper, se acoperă și gatiti pentru aproximativ 10 minute.

Supa_de_fenicul_cu_pere

Adăugați bucățile de pere si gatiti pentru inca cateva minute, pana cand acestea sunt moi.

Supa_de_fenicul_cu_pere_02

Se toarnă cidrul și apă și se adaugă frunzele de dafin, apoi se acopera si gatiti până când fierbe. Reduceti focul si fierbeti la foc mic cu capacul întredeschis timp de 5-10 minute.

Supa_de_fenicul_cu_pere_03

Scoateti frunzele de dafin, apoi se raceste si se paseaza la blender. Serviti supa calda.

Supa_de_fenicul_cu_pere_04

Supa de fenicul cu pere

Supa_de_fenicul_cu_pere_05

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.