Reteta zilei: Supa de dovlecei cu marar

Printeaza

Supa de dovlecei cu marar din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, supa de pui, sare, piper, marar, nuci, suc de lamaie.

Supa_de_dovlecei_cu_marar_08

Supa de dovlecei cu marar

 

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, taiat sferturi
  • 4 dovlecei, felii subtiri
  • 4 cesti supa de pui
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri marar proaspat, plus pentru servire
  • 1/2 cana nuci, prajite
  • 1 lingura de suc ​​de lamaie

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-o tava se aseaza folie de aluminiu. Se incinge uleiul la foc mediu intr-o oala mare. Adaugati ceapa si usturoiul si gatiti pentru aproximativ 5 minute.

Supa_de_dovlecei_cu_marar_02

Adaugati dovlecei, supa de pui, sare si piper si se aduce la fierbere. Se reduce focul la mic, se acopera si se fierbe timp de aproximativ 10 minute. Intre timp, puneti nucile in tava pregatita si prajiti in cuptor 5-10 minute.

Supa_de_dovlecei_cu_marar_05

Se adauga mararul si nucile in supa. Intr-un blender se proceseaza supa pana la omogenizare. Puneti inapoi in oala, aduceti la fierbere si adaugati sucul de lamaie si asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se serveste cald sau rece cu marar.

Supa_de_dovlecei_cu_marar_06

Supa de dovlecei cu marar

Supa_de_dovlecei_cu_marar_08

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place supa de dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.