Reteta zilei: Supa de dovleac cu smantana
PrinteazaSupa de dovleac cu smantana din: dovlecei, ceapa, morcovi, cartofi, mere, unt, supa de pui, usturoi, sare, piper, ghimbir, chimen, nucsoara, smantana.
Ingrediente:
- 2 dovleci, curatati si tocati
- 1 ceapa, tocata
- 3-4 morcovi, tocati
- 3 cartofi, tocati
- 2 mere, decojite si tocate
- 1/4 cana unt
- 2 litri supa de pui
- 2 lingurite praf de usturoi
- 1 1/2 lingurita de sare
- 1 1/2 lingurita piper negru
- 3/4 lingurita ghimbir
- 1/2 lingurita chimen
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- smantana pentru servire
Mod de preparare:
Intr-o oala mare se topeste untul la foc mediu. Adauga toate ingredientele tocate in oala si fierbeti timp de 5-6 minute, amestecand regulat.
Se toarna supa de pui. Se lasa sa fierba timp de aproximativ 40 de minute.
Opriti focul si puneti intr-un bol 2 cani de supa. Dati legumele si restul de lichid la blender si procesati pana la omogenizare. Adaugati apoi inapoi in oala restul de lichid.
Adaugati condimente si amestecati. Garnisiti cu o lingura de smantana si serviti.
Supa de dovleac cu smantana
Pofta buna!
Interesanta supa de dovleac