Reteta zilei: Supa de ceapa caramelizata cu ciuperci

Printeaza

Supa de ceapa caramelizata cu ciuperci din: ulei de masline, ceapa, ciuperci uscate, ciuperci proaspete, cimbru, supa de pui, orz, telina, parmezan.

Supa_de_ceapa_caramelizata_cu_ciuperci_06

 

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 cepe, felii subtiri
  • ¼ cana ciuperci uscate
  • 240gr ciuperci proaspete, feliate
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 3 crengute cimbru
  • 6 cani supa de pui
  • 1 cana orz
  • 2 tulpini de telina, feliata
  • Parmezan

Mod de preparare:

Se incalzesc aproximativ 3 linguri de ulei de masline intr-o oala mare de supa.

Adaugati ceapa si un praf de sare si gatiti la foc mediu aproximativ o ora.

Supa_de_ceapa_caramelizata_cu_ciuperci_02

Intre timp, puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si se toarna ½ cana de apa fiarta peste ele.

Se lasa la macerat timp de o jumatate de ora, apoi se scot si se taie, pastrand deoparte lichidul.

Supa_de_ceapa_caramelizata_cu_ciuperci_03

Dupa ce ceapa s-a caramelizat dati ceapa intr-o parte a oalei si adaugati inca o lingura de ulei, apoi ciupercile si sotati 2 minute.

Amestecati apoi impreuna ceapa si ciupercile si asezonati cu sare si piper, adaugati pasta de tomate, ciupercile si cimbrul si se amesteca usor.

Supa_de_ceapa_caramelizata_cu_ciuperci_04

Adaugati supa, lichidul in care ati inmuiat ciupercile, orz si telina si se aduce la fierbere.

Reduceti focul la mic si se fierbe, partial acoperita, 25-30 de minute.

Scoateti crengutele de cimbru.

Serviti supa garnisita cu parmezan.

Supa_de_ceapa_caramelizata_cu_ciuperci_05

Supa de ceapa caramelizata cu ciuperci

Supa_de_ceapa_caramelizata_cu_ciuperci_06

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.