Reteta zilei: Supa crema picanta de conopida
PrinteazaSupa crema picanta de conopida din: ardei iute, conopida, unt, praz, ceapa, sare, piper, apa, otet, chili.
Ingrediente:
- 1 ardei iute jalapeño
- 1 conopidă
- 8 linguri unt
- 1 fir praz
- 1 ceapă mică
- sare și piper, după gust
- 4½ cani apă
- ½ linguriță de oțet
- fulgi de chili
Mod de preparare:
Coaceti ardeiul iute.
Se feliaza prazul si se toaca ceapa. Se curata coaja de la ardei si se scot semintele.
Rupeti conopida in buchetele. Pastrati deoparte cateva buchetele.
Se topesc 3 linguri de unt, adaugati prazul, ceapa si ardeiul, presarati cu puțină sare; se amestecă până când prazul și ceapa se înmoaie.
Adăugați apă și jumătate din conopida, aduceți la fiert și gătiți timp de 15 minute. Adăugați conopida rămasă și gătiți încă 15 minute.
Topiți untul rămas în tigaie, adăugați conopida pastrata si gătiți pana se rumeneste. Opriti focul, adaugati oțet și presărați cu sare si piper.
Se paseaza la blender si asezonati dupa gust.
Garniți cu conopida rumenita si fulgi de chili si serviti.
Supa crema picanta de conopida
Pofta buna!





