Reteta zilei: Supa-crema de dovleac cu linte rosie

Printeaza

Supa-crema de dovleac cu linte rosie din: ulei de masline, usturoi, morcovi, telina, ceapa, chimen, piper rosu, sare de mare, dovleac, sare de mare, piper, supa de legume, linte rosie, patrunjel, suc de lamaie boia de ardei.

 

Supa_crema_de_dovleac_cu_linte_rosie_05

Supa-crema de dovleac cu linte rosie

Ingrediente:

  • ¼ cană ulei de măsline
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 4 morcovi, cuburi
  • 2 tulpini de telina, cuburi
  • 1 ceapa, cuburi
  • 1 lingurita chimen
  • ½ lingurita piper rosu zdrobit
  • 1kg dovleac, cuburi
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita piper proaspăt măcinat
  • 6 cani supa de legume
  • 1 cana linte rosie
  • pătrunjel, suc de lamaie și boia de ardei, pentru garnitura

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de masline într-o cratiță mare la foc mediu-mare. Adăugați usturoi, morcovi, telina si ceapa. Gatiti, amestecand frecvent, aproximativ 12-15 de minute.

Supa_crema_de_dovleac_cu_linte_rosie

Adăugați chimen, ardei roșu zdrobit, dovleac, sare și piper. Gatiti, amestecand frecvent, aproximativ 15 minute.

Supa_crema_de_dovleac_cu_linte_rosie_02

Adăugați supa și lintea și se aduce la fierbere. Reduceti focul la mic si gatiti, usor acoperit până când lintea se fierbe.

Supa_crema_de_dovleac_cu_linte_rosie_03

Scoateți supa de pe foc si pasati cu ajutorul unui blender. Serviti supa garnisita cu patrunjel tocat, boia de ardei și suc de lamaie.

Supa_crema_de_dovleac_cu_linte_rosie_04

Supa-crema de dovleac cu linte rosie

Supa_crema_de_dovleac_cu_linte_rosie_05

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.