Reteta zilei: Supa crema de sparanghel cu ghimbir
PrinteazaSupa crema de sparanghel cu ghimbir din: sparanghel, cartof, ghimbir, ceapa, ulei de masline, supa de legume, sare, piper alb.
Ingrediente:
- 1 legatura sparanghel
- 1 cartof cuburi
- 1 bucatica ghimbir, maruntit
- 2 cepe, feliate
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 cesti supa de legume
- 3/4 linguriță sare
- 1/8 linguriță piper alb
- bucati de sparanghel, pentru ornat
Mod de preparare:
Taiati cozile sparanghelului, maruntiti si pastrati deoparte.
Într-o oala, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu si se adauga ceapa si 1/4 linguriță de sare. Gatiti până când ceapa se înmoaie.
Adaugati sparanghelul, cartofi și ghimbir. Adaugati supa de legume, se acoperă și se aduce la fierbere. Reduceți focul și se fierbe timp de 20 de minute.
Între timp, într-o cratiță mică, aduce o ceașcă de apă la fiert. Pregătiți o baie de gheață prin adăugarea a 1 unei ceaști de gheață și 1 de apa intr-un castron.
Adaugati sparanghel in apa clocotita și se fierbe timp de 1-2 minute. Transferati in baia de gheata. Patrati cateva bucati de sparanghel deoparte.
Transferati apoi intr-un blender sparanghel si amestecul de legume fierte.
Procesati pana se omogenizeaza. Se condimentează cu sare și piper.
Puneti supa in boluri, stropiti cu putin ulei si garnisiti cu sparanghel.
Supa crema de sparanghel cu ghimbir
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-supa-crema-sparanghel-ghimbir html