Reteta zilei: Supa crema de praz

Printeaza

Supa crema de praz din: cartofi, praz, sunca, usturoi copt, vin alb, patrunjel, supa de pui, apa, unt, faina, sare, piper, ulei de masline.

 

Poate te intereseaza si Supa de praz cu broccoli

 

Supa crema de praz

Ingrediente:

  • 3-4 cartofi
  • 3-4 fire praz
  • 1 bucata sunca
  • usturoi copt
  • 1/4 – 1/2 cana vin alb
  • 1/4 cană frunze de pătrunjel
  • 4 căni supa de pui
  • 4 căni de apa
  • 3 linguri de unt (la temperatura camerei)
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Se taie cartofii cuburi.

Se curata, se spala bine si se taie prazul felii.

Tocati patrunjelul si pastrati deoparte.

Intr-o tigaie adaugati 1 lingura de ulei de măsline, adaugati sunca si rumeniti bine.

Transferati pe o farfurie si lasati sa se raceasca.

Supa crema de praz

Scurgeti din tiagie grasimea, pastrand doar putina, adaugati vin si amestecati usor, maruntiti sunca si adaugati impreuna cu prazul in tigaie.

Adaugati cartofii, supa de pui și apă.

Supa crema de praz

Dati focul la mare si fierbeti supa pentru 20 de minute.

Supa crema de praz

Adăugați usturoiul copt pasat amestecat impreuna cu untul si faina.

Mai fierbeti timp de inca 15-20 de minute.

Supa crema de praz

Cu un blender vertical pasati supa pana la omogenizare.

Serviti cu patrunjel tocat.

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Supa crema de praz

 

Pofta buna!


poate te intereseaza si:

Supa crema de midii cu legume

Supa crema de midii cu legume

Supa crema de midii cu legume din: midii, unt, ceapa, telina, vin alb sec, faina, zeama de lamaie, sos de peste, curry, smantana, sare, piper alb. Ingrediente: 300 g midii 100 g unt 1 ceapa 3 tije de telina apio 50 ml vin alb sec 7 linguri cu faina 3 linguri cu zeama de lamaie […]

Supa crema de praz cu ciuperci

Supa crema de praz cu ciuperci

Supa crema de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, cartof, pastarnac, sofran, cimbru, usturoi, piper, unt, smantana, ulei, parmezan, tarhon, patrunjel, suc de lamaie. Ingrediente: 3 fire de praz (doar partea albă) 1 cartof mediu 3 bucăţi păstârnac 3 căţei usturoi 3-4 fire şofran 1/2 linguriţă cimbru 1 vârf de cuţit de piper mozaic 200 […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.