Reteta zilei: Supa crema de linte cu rosii

Printeaza

Supa crema de linte cu rosii din: ulei de masline, ceapa, telina, linte, rosii, supa, ierburi de provence, sare, piper, patrunjel.

 

Supa_crema_de_linte_cu_rosii

Ingrediente: 

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 tulpini telina, tocata
  • 175 gr linte
  • 2 rosii, fara piele, tocate
  • 900ml supa
  • 2 lingurite ierburi de provence
  • sare si piper
  • patrunjel tocat pntru servire

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul intr-o oala, adaugati ceapa si telina si gatiti 5 minute, amestecand ocazional.

Adaugati lintea si mai gatiti 1 minut.

Incorporati rosiile, supa, ierburile, sare si piper.

Acoperiti cu un capac, aduceti la fierbere si fierbeti timp de 20 de minute, amestecand ocazional.


Opriti focul si lasati sa se raceasca.

Procesati la blender, asezonati cu sare si piper, apoi reincalziti.


Serviti supa garnista cu patrunjel.

Supa crema de linte cu rosii

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Supă de linte cu şuncă

Supa-crema de linte verde

Supa-crema de linte verde din: linte, praz, morcov, pastarnac, telina, usturoi, dafin, ienibahar, sare, ulei. Ingrediente: 100 g linte verde partea albă de la 1 fir de praz 1 morcov 1 păstârnac mic 1 ţelină mică 1-2 căţei de usturoi 1 foaie de dafin 1 bob ienibahar sare ulei de măsline   Mod de preparare: […]

 

Supa de legume cu paste

Supa-crema de linte rosie cu smantana

Supa-crema de linte rosie cu smantana din: linte, praz, morcov, ceapa, chimen, suc de rosii, oua, lapte, smantana, turmeric, ulei, lamaie, patrunjel, sare, piper, crutane, ardei iute, telina. Ingrediente: 250 g linte roşie 1 fir de praz 1 morcov mic 1 ceapă 1 linguriţă chimen 150-200 ml suc de roşii 2 gălbenuşuri 50 ml lapte […]

 

 

Supa crema de linte cu usturoi

Supa crema de linte cu usturoi

Supa crema de linte cu usturoi din: linte, ceapa, usturoi, cimbru, margarina, crutoane, sare, piper. Ingrediente: 500 g linte 1 ceapă mare 2-3 căţei de usturoi cimbru 50 g margarină crutoane sare piper   Mod de preparare: Se fierbe 500 g linte în apă, cu o ceapă, o cren­guţă de cimbru, câţiva căţei de usturoi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.