Reteta zilei: Supa crema de fasole neagra
PrinteazaSupa crema de fasole neagra din: usturoi, ceapa, telina, morcovi, fasole neagra, sos, praf de chili, chimen, oregano, supa de legume, apa, smantana.
Ingrediente:
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 2 tulpini de telina
- 2 morcovi
- 1 kg fasole neagra
- 1 ceasca sos
- 1 lingura praf de chili
- ½ lingura chimen
- 1 lingurita oregano
- 4 cani supa de legume
- 2 cani de apa
- smantana, pentru servire
Mod de preparare:
Tocati usturoiul, ceapa si telina si radeti morcovii. Clatiti fasolea intr-o strecuratoare. Combinati usturoi, ceapa, telina, morcovi, fasole neagra, sos, praf de chili, chimen, oregano, supa de legume si apa intr-o cratita, apoi se amesteca bine.
Gatiti la foc potrivit aproximatv 2 ore pana cand afsolea este fiarta foarte bine. Amestecati din cand in cand. Cu ajutorul unui blender pasati bine totul si transferati din nou in cratita. Gustati supa si asezonati, dupa gust.
Serviti supa calda, cu smantana.
Supa crema de fasole neagra
Pofta buna!