Reteta zilei: Supa crema de dovlecei cu nuca

Printeaza

Supa crema de dovlecei cu nuca din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, supa de pui, sare, piper, marar, nuci, suc de lamaie.

Supa_crema_de_dovlecei_cu_nuca_07

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 4 dovlecei, feliati
  • 4 cesti supa de pui
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri marar proaspat
  • 1/2 cana nuci, prajite
  • 1 lingura de suc ​​de lamaie proaspat stors

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C. Se incinge uleiul la foc mediu intr-o oala mare. Adaugati ceapa si usturoiul si gatiti pentru aproximativ 5 minute. Adaugati dovlecei, supa de pui, sare si piper si aduceti la fierbere.

Supa_crema_de_dovlecei_cu_nuca_03

Dati apoi focul la mic, se acopera si se fierbe timp de aproximativ 10 minute. Intre timp , puneti nucile pe foaie de copt si dati la cuptor 5-10 minute.

Supa_crema_de_dovlecei_cu_nuca_04

Se adauga mararul si nucile in supa. Cu ajutorul unui blender omogenizati pana obtineti crema. Se toarna inapoi in oala si mai dati in cateva clocote. Adaugati sucul de lamaie si, dupa gust, sare si piper. Se serveste calda garnisita cu marar.

Supa_crema_de_dovlecei_cu_nuca_06

Supa crema de dovlecei cu nuca

Supa_crema_de_dovlecei_cu_nuca_07

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau sa fac si eu supa din asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.