Reteta zilei: Supa crema de ciuperci

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de supa crema de ciuperci din: supa de pui, ciuperci, unt, coniac, faina, smantana, sare, piper, rozmarin si ulei de trufe negre.

Supa crema de ciuperci

Ingrediente:

  • 6 cani supa de pui
  • ciuperci uscate
  • ciuperci proaspete
  • 4 lg unt
  • 1/4 ceasca coniac
  • 2 lg faina
  • 1/2 ceasca smantana
  • sare
  • piper
  • frunze rozmarin
  • ulei de trufe negre

 

 

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita potrivita se pun la fiert 2 cani de supa de pui si cipuercile uscate, se lasa sa fiarba 20 de minute. Se paseaza si se strecoara. Intr-o oala mai mare se topeste untul. Se adauga ciupercile uscate pasate, ciupercile proaspete si lichidul ramas si se lasa la fiert pana ce lichidul se evapora.

Supa crema de ciuperci

Se adauga coniacul si se mai fierbe 2 minute. Se adauga cele 4 cani de supa ramase si faina ; se mai lasa la fiert aproximativ 30 de minute. Se trece apoi supa prin blender pana se omogenizeaza, se incorporeaza smantana, se condimenteaza cu sare si piper.

Supa_crema_de_ciuperci

Se serveste in boluri. Se asezoneaza cu frunze de rozmarin si ulei de trufe negre.

Supa_crema_de_ciuperci_03

Supa crema de ciuperci

 

Supa_crema_de_ciuperci_04

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Tirloi Anisoara

    Foarte buna supa crema de ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.