Reteta zilei: Supa de ciuperci cu legume
PrinteazaSupa de ciuperci cu legume din: ulei de masline, morcov, telina, usturoi, ciuperci, vin alb, suc de rosii, supa de pui, smantana, parmezan, amidon, apa, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 morcov, tocat
- 1 tulpină de țelină, tocată
- 1 linguriță usturoi, mărunțit
- 1 kg ciuperci, felii subțiri
- 120ml vin alb
- 120ml suc de rosii
- 120ml supa de pui
- 100ml smantana
- 1 cană parmezan ras
- 1 linguriță amidon
- ¼ cana de apa
- 1 vârf de sare și piper
Mod de preparare:
Se încălzește uleiul, la foc mediu, într-o oala.
Adaugati in oala morcovul si telina si gatiti cateva minute. Apoi, adăugați usturoiul.
Adăugați ciupercile și lăsați-le să se înmoaie. Se toarnă vinul și se lasă să gătească cu ciupercile câteva minute.
Adăugați sucul de roșii și supa de pui. Lăsați să fiarbă aproximativ 5 minute înainte de a adăuga smantana.
Incorporati parmezanul si gatiti alte cateva minute. Adăugați amidonul in apa, amestecati apoi incorporati in oala.
Dati focul la mic și lăsați supa să se fiarba aproximativ 10 minute. Presarati cu sare și piper.
Serviți supa calda cu pâine prajita.
Supa de ciuperci cu legume
Pofta buna!





