Reteta zilei: Sufleu picant de branza

Printeaza

Sufleu picant de branza din: unt, pesmet, lapte, faina, piper cayenne, praf de mustar, cheddar, parmezan, oua, sare, piper.

Sufleu_picant_de_branza_05

Sufleu picant de branza

Ingrediente: 

  • 50g unt
  • 2-3 linguri pesmet
  • 200ml lapte
  • 30g faina
  • 1 varf de cutit de piper cayenne
  • 1 lingurita praf de muștar
  • 50g brânză cheddar
  • 25g parmezan
  • 4 oua
  • sare si piper negru măcinat

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 190 ° C. Topiti 1 bucatica de unt și puneti pe fundul unui vas termorezistent. Presarati apoi pesmetul.
Se încălzește laptele.

Sufleu_picant_de_branza

Se adaugă restul de unt, piperul cayenne si praful de muștar. Incalziti si amestecati pana se ingroasa.

Fierbeti sosul timp de un minut sau două, apoi opriți focul. In corporati branza cheddar si jumatate din parmezan. Se răcește un pic, apoi incorporati gălbenușurile. Pastrati deoparte.

Sufleu_picant_de_branza_02

Bateti albusurile intr-un bol mare.

Sufleu_picant_de_branza_03

Se adaugă câteva linguri de albuș in sos. Bateti bine, apoi procedati la fel cu restul de albus batut.

Sufleu_picant_de_branza_04

Se toarnă amestecul în vasul pregatit.
Se aseaza vasul pe o foaie de copt. Se presară parmezanul rămas și se coace timp de aproximativ 25 de minute.
Se serveste imediat.

Sufleu_picant_de_branza_05

Sufleu picant de branza

Sufleu_picant_de_branza_05

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.