Reteta zilei: Spaghete cu sos de carne si legume

Printeaza

Spaghete cu sos de carne si legume din: ulei de masline, vita, ceapa, usturoi, dovlecel, morcovi, busuioc, oregano, sare, piper, fulgi de ardei, sos de rosii, spaghete.

Spaghete_cu_sos_de_carne_si_legume_06

Ingrediente: 

  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ kg carne de vită tocata
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • ½ lingurita busuioc
  • ½ linguriță oregano
  • ¼ linguriță de sare
  • piper proaspăt macinat
  • fulgi de ardei rosu
  • 500gr sos de rosii
  • 400gr spaghete

 

Mod de preparare:

Adaugati uleiul de masline si carnea de vită într-o tigaie mare, adânca.

Rumeniti carnea de vită la foc mediu.

Spaghete_cu_sos_de_carne_si_legume
Între timp, tocati ceapa si usturoiul, apoi scoateti carnea si rumeniti ceapa si usturoiul.

Spaghete_cu_sos_de_carne_si_legume_02
Între timp, radeti dovleceii și morcovii, apoi incorporati in tigaie impreuna cu busuioc, oregano, piper, sare și fulgi de ardei.

Gatiti aproximativ 7-10 minute.

Spaghete_cu_sos_de_carne_si_legume_03
Adăugați sosul și gatiti cateva minute.

Spaghete_cu_sos_de_carne_si_legume_04
Gatiti spaghetele conform instructiunilor, apoi se scurg într-o strecurătoare.

Spaghete_cu_sos_de_carne_si_legume_05

Impartiti patele in boluri, garnisiti cu sos de carne si legume si serviti.

Spaghete_cu_sos_de_carne_si_legume_06

Spaghete cu sos de carne si legume

Spaghete_cu_sos_de_carne_si_legume_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Spaghete bologneze cu vita si oregano

Spaghete bologneze cu vita si oregano din: spaghete, carne de vita, ceapa, morcov, telina, rosii in bulion, usturoi, oregano, parmezan, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 cutie spaghete 500 g carne de vită tocată o ceapă un morcov 2 fire telină o cutie roşii în bulion 2 căţei usturoi oregano parmezan, pentru servit sare piper 2-3 linguri ulei […]

Spaghete cu chiftelute de peste

Chiftele italiene cu spaghete

Chiftele italiene cu spaghete din: carne tocată de vită, pâine, parmezan, oua, ceapa, usturoi, ulei, suc de rosii, patrunjel, nucsoara, sare, piper, spaghete. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 100 g miez de pâine 50 g parmezan ras 3 ouă 1/2 ceapă 3 căţei usturoi 5 linguri ulei un litru suc de roşii 3 fire pătrunjel […]

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Azi fac si eu, dar fara carne!

  2. Sunt foarte bune asa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.