Reteta zilei: Spaghete cu dovlecei si sos de parmezan
PrinteazaSpaghete cu dovlecei si sos de parmezan din: spaghete, zucchini, unt, lamaie, ulei de masline, parmezan, piper.
Ingrediente:
- 250 g spaghete
- 400 g zucchini, taiati fasii subtiri
- 20 g unt
Ingrediente sos de parmezan:
- suc și coaja rasă de la 3 lămâi
- 100 ml ulei de măsline
- 50 g parmezan, ras
- piper
Mod de preparare:
Taiati dovleceii foarte subtire. Gatiti spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgeti si pastrati 3 linguri de lichid in care ati gatit pastele.
Se topește untul într-o cratita și se prăjesc dovlecei și spaghetele pentru cateva minute.
Se amestecă toate ingredientele pentru sos împreună și se adaugă lichidul pastrat de la paste.
Se toarnă peste amestecul de paste si dovlecei.
Se amesteca si se servesc fierbinti.
Spaghete cu dovlecei si sos de parmezan
Pofta buna!
Un deliciu spaghetele cu dovlecei si sos