Reteta zilei: Sote de morcovi caramelizati

Printeaza

Sote de morcovi caramelizati din: morcovi, unt, zahar brun, otet, supa, apa, mustar dijon, patrunjel.

Sote de morcovi caramelizati

Ingrediente: 

  • 450gr morcovi
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura zahar brun
  • 120ml otet
  • 4 linguri supa sau apa
  • 1 lingurita mustar dijon
  • 1 lingura patrunjel tocat

 

 

Mod de preparare:

Curatati si spalati morcovii. Taiati fasii.
Topiti untul intr-o tigaie, adaugati morcovii si sotati 4-5 minute.


Presarati zaharul si mai gatiti 1 minut, amestecand usor.
Adaugati otetul, supa sau apa si aduceti la fierbere. Adaugati apoi mustarul si amestecati.


Acoperiti partial si gatiti 10-12 minute. Scoateti capacul si mai gatiti pana se reduce lichidul.
Opriti focul, garnisiti cu patrunjel si serviti imediat.

Sote de morcovi caramelizati

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.