Reteta zilei: Sote de spanac si ciuperci

Printeaza

Sote de spanac si ciuperci din: spanac, ciuperci, ceapa, ulei de masline, sare, piper, felii de lamaie.

Spanacul este o sursă bună de vitamine și minerale, precum vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu și potasiu. De asemenea, conține antioxidanți și flavonoide, cum ar fi quercetina și kaempferol, care au efecte benefice asupra sănătății.

Este important de menționat că spanacul conține acid oxalic, care poate inhiba absorbția calciului și a altor minerale esențiale în organism. Prin urmare, este important să consumi spanacul în cantități moderate și să îl combini cu alte surse de nutrienți pentru a asigura o absorbție optimă.

 

Poate te intereseaza si:

 

Sote_de_spanac_si_ciuperci_08

Ingrediente:

  • 4 cani spanac
  • 5-6 ciuperci, maruntite
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat, dupa gust
  • felii de lamaie

 

 

 

Mod de preparare:

Clătiți spanacul si scuturați excesul de apă. Curățați și feliati ciupercile. Tocati ceapa.

Sote_de_spanac_si_ciuperci_03

Se încălzește tigaia, se adaugă ulei, se adauga ceapa.

Gatiti timp de aproximativ 3 minute, amestecand ocazional.

Sote_de_spanac_si_ciuperci_04

Adăugați feliile de ciuperci. Gatiti pentru inca 3 minute, amestecand ocazional.

Sote_de_spanac_si_ciuperci_05

Adăugați spanacul. Gatiti 1 minut, apoi acoperiti tigaia si mai gatiti 2 minute.

Asezonati cu sare si piper, dupa gust.

Sote_de_spanac_si_ciuperci_07

Se presara suc proaspat de lamaie. Serviti cald.

Sote_de_spanac_si_ciuperci_08

Sote de spanac si ciuperci

Sote_de_spanac_si_ciuperci_09

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.