Reteta zilei: Sote de spanac cu usturoi
PrinteazaSote de spanac cu usturoi din: spanac, usturoi, ulei de masline, sare.
Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu.
Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a deteriorării provocate de radicalii liberi.
Datorită conținutului său de luteină și zeaxantină, spanacul poate susține sănătatea ochilor și poate ajuta la prevenirea bolilor oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară.
Vitamina C din spanac poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, contribuind la lupta împotriva infecțiilor și la recuperarea mai rapidă.
Spanacul este o sursă bună de vitamina K, care este esențială pentru sănătatea oaselor, ajutând la menținerea densității osoase și la coagularea normală a sângelui.
Ingrediente:
- 200gr spanac
- 1 cățel de usturoi feliat
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Umpleți un castron mare cu apă. Spalati foarte bine spanacul.
Scurgeti pe prosoape de hartie.
Adăugați uleiul de măsline într-o tigaie mare. Gatiți usturoiul timp de un minut.
Adaugati spanacul în tigaie si amestecati. Acoperiti cu un capac si gatiti timp de un minut la abur.
Adăugați sare, dupa gust.
Serviti sote-ul cald.
Sote de spanac cu usturoi
Pofta buna!