Reteta zilei: Sote de legume cu sos de branza

Printeaza

Sote de legume cu sos de branza din: febel, broccoli, morcovi, conopida, dovlecei, unt, bagheta, branza, faina, lapte, parmezan, nucsoara, galbenusuri, sare, piper.

Sote de legume cu sos de branza

Sote de legume cu sos de branza

Ingrediente: 

  • legume asortate: fenel, broccoli, morcovi, conopida, dovlecei
  • 8 linguri unt
  • 1 bagheta, taiata felii
  • Ingrediente sos de branza:
  • 300gr branza fontina
  • 1 lingura faina
  • lapte, dupa preferinta
  • 4 linguri unt
  • 50gr parmezan ras
  • 1 praf nucsoara
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare si piper

Mod de preparare:

Taiati branza cuburi, presarati cu faina si acoperiti cu lapte. Dati la rece pentru 6 ore. Scoateti din frigider si lasati sa ajunga la temperatura camerei.
Fierbeti legumele si taiati bucati. Transferati pe un platou de servire. Presarti su putin unt si pastrati calde.
Ungeti painea cu unt si dati la cuptor sa se rumeneasca pe ambele parti.

Unt topit
Pentru pregatirea sosului, topiti untul la bain-marie. Adaugati branza si amestecati sa se topeasca, adaugand si lapte. Incorporati parmezan si amestecati. Asezonati cu sare, piper si nucsoara.
Scoateti de pe foc si adaugati galbenusurile batute, amestecand foarte bine. Transferati intr-un bol cald.

Branza fontina
Serviti legumele cu sos de branza si paine prajita.

Sote de legume cu sos de branza

Sote de legume cu sos de branza

Sote de legume cu sos de branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.