Reteta zilei: Sos picant de rosii

Printeaza

Sos picant de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, coriandru, ardei iute, chimion, suc de lime, sare, zahar.

Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat cu reducerea riscului de anumite boli.

Vitamina K si Calciul, doi nutrienti furnizati de rosii, sunt excelenti factori de fortificare si regenerare a tesutului osos. Licopenul s-a dovedit util in imbunatatirea masei osoase.

 

 

Sos picant de rosii

Ingrediente: 

  • 1 cutie de roșii decojite
  • 2 cutii de roșii cubulete cu ardei iute
  • ½ ceapă
  • 1 catel de usturoi
  • ½ ceasca coriandru
  • 1 ardei iute jalapeno
  • ¼ linguriță chimion
  • 2 linguri suc de lime
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ linguriță de zahăr

 

 

Mod de preparare:

Adaugati in blender rosiile. si procesati putin. Tocati ceapa si ardeiul iute, impreuna cu coriandrul.

Sos picant de rosii

Adaugati-le apoi in blender. Adaugati si usturoi, suc de lime, sare si zahar. Apoi chimion.

Apoi, cioară un catel de usturoi și adăugați-l.

Procesati pana se omogenizeaza.

Sos picant de rosii

Transferati intr-un bol si serviti.

Sos picant de rosii

Sos picant de rosii

Sos picant de rosii

 

Pofta buna!

 

 

 


 

 

Poate te intereseaza si:

Reteta zilei: Sos de rosii uscate cu busuioc si usturoi

Reteta zilei: Sos picant cu ardei si coriandru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.