Reteta zilei: Sos iute cu aroma de ceapa
PrinteazaSos iute cu aroma de ceapa din: ceapa, usturoi, whisky, ketchup, otet, sos worchestershire, zahar brun, sos iute, sare, piper.
Ingrediente:
- ½ ceapă feliata
- 4 catei usturoi
- ¾ ceasca whisky
- 2 căni ketchup
- ⅓ ceasca oțet
- ¼ cana sos worcestershire
- ½ cana zahar brun
- 1 linguriță sos iute
- ½ lingurița sare
- ½ lingurița piper
Mod de preparare:
Într-o tigaie, adăugați ceapa feliată, usturoiul și whisky-ul. Se aduce la fierbere apoi se reduce focul la mic și se gătește până se înmoaie ceapa și usturoiul, aproximativ 10 minute.
Între timp, combinati ketchup-ul, oțet, worcestershire, zahăr brun, sos iute, sare și piper. Amestecați bine până când toate sunt combinate.
Adăugați amestecul de ketchup peste cel de ceapa. Se amestecă și se fierbe timp de 20 de minute.
Turnați sosul printr-o strecurătoare.
Serviti imediat, dupa preferinta sau depozitati la rece.
Sos iute cu aroma de ceapa
Pofta buna!





