Reteta zilei: Sos de rosii cu unt si busuioc
PrinteazaSos de rosii cu unt si busuioc din: rosii, piure de rosii, ceapa, usturoi, dafin, unt nesarat, ulei de masline, sare, zahar, piper, busuioc.
Ingrediente:
- 1 cutie rosii intregi, fara coaja
- ¼ cană piure de roșii
- 1 ceapa tăiata în sferturi
- 5-6 catei de usturoi, curatat si zdrobit
- 1 frunza de dafin
- 2 linguri unt nesărat
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de sare
- 2 linguri de zahăr
- piper negru dupa gust
- 1 mână de frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare:
Într-o oala la foc mediu, se adaugă ulei de măsline și unt.
După ce untul s-a topit, se adaugă ceapă și usturoi si gatiti pentru 30 de secunde.
Adaugati roșiile decojite.
Folosiți spatula sau lingura de lemn si rupeti roșiile. Adaugati piureul de rosii, dafin si se acopera.
Fierbeti timp de 15 minute. Scoateti ceapa, usturoiul, foaia de dafin, se condimentează cu sare, zahăr și piper.
Adaugati busuioc proaspăt și opriți focul. Utilizați sos imediat sau păstrati în frigider.
Sos de rosii cu unt si busuioc
Pofta buna!
Nu-mi place sosul asta
Mie-mi place sosul asta de rosii
Promit ca incerc si eu sosul de rosii