Reteta zilei: Sos de rosii coapte

Printeaza

Sos de rosii coapte din: rosii, ulei de masline, sare, zahar.

Sos_de_rosii_coapte_06

Sos de rosii coapte

Ingrediente: 

  • 2 kg rosii
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • 3 1/4 lingurite sare
  • 3 3/4 lingurite zahar
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Sterilizați borcanele. Se incalzeste cuptorul la 200C.
Într-un bol mare, amestecati rosiile cu 2 lingurite de ulei de măsline și 1 linguriță de sare.

Sos_de_rosii_coapte

Puneti roșiile într-un singur strat pe o foaie de copt intr-o tava.

Sos_de_rosii_coapte_02

Dati la cuptor timp de 1 ora.

Sos_de_rosii_coapte_03
Transferati roșiile intr-un castron mare și spargeti cu o lingura de lemn.

Sos_de_rosii_coapte_04

Transferati intr-un blender si omogenizati. Adaugati într-o oală mare si incorporati
zahărul și sarea rămasă impreuna cu restul de ulei de masline.
Se amestecă pentru a se combina si fierbeti la foc mediu timp de 15 minute.

Sos_de_rosii_coapte_05
Transferati in borcanele sterilizate si dati borcanele la cuptor aproximativ o ora.
Lasati sa se raceasca complet si depozitati intr-un loc rece.

Sos_de_rosii_coapte_06

 

Sos de rosii coapte

Sos_de_rosii_coapte_06

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.