Reteta zilei: Sos de rosii coapte
PrinteazaSos de rosii coapte din: rosii, ulei de masline, sare, zahar.
Ingrediente:
- 2 kg rosii
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 3 1/4 lingurite sare
- 3 3/4 lingurite zahar
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Sterilizați borcanele. Se incalzeste cuptorul la 200C.
Într-un bol mare, amestecati rosiile cu 2 lingurite de ulei de măsline și 1 linguriță de sare.
Puneti roșiile într-un singur strat pe o foaie de copt intr-o tava.
Dati la cuptor timp de 1 ora.
Transferati roșiile intr-un castron mare și spargeti cu o lingura de lemn.
Transferati intr-un blender si omogenizati. Adaugati într-o oală mare si incorporati
zahărul și sarea rămasă impreuna cu restul de ulei de masline.
Se amestecă pentru a se combina si fierbeti la foc mediu timp de 15 minute.
Transferati in borcanele sterilizate si dati borcanele la cuptor aproximativ o ora.
Lasati sa se raceasca complet si depozitati intr-un loc rece.
Sos de rosii coapte
Pofta buna!