Reteta zilei: Sos de rosii coapte cu usturoi
PrinteazaSos de rosii coapte cu usturoi din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei gras, sare, curcuma, coriandru, otet, zahar.
Ingrediente:
- 4 rosii, taiate in jumatati
- 1 ceapa, taiata in jumatati
- 3 catei usturoi, tocat
- 2 linguri ulei de măsline
- 8 ardei grasi mici
- 1 lingură sare
- 1 lingură curcuma
- ¼ cana coriandru, tocat
- ¾ ceasca oțet
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Se așează roșiile, ceapa și usturoiul pe o foaie de copt și se stropesc cu ulei de măsline. Se presara cu putina sare si piper si se dau la cuptor aproximativ 15 minute.
Legumele coapte se adauga la blender impreuna cu restul ingredientelor. Omogenizati.
Se toarnă într-un recipient și se utilizează după gust.
Sos de rosii coapte cu usturoi
Pofta buna!





