Reteta zilei: Sos de morcovi

Printeaza

Sos de morcovi din: ceapa, morcovi portocala, sos curry iute, iaurt, suc de lamaie, sos tabasco, sare, piper.

Sos de morcovi

Ingrediente: 

  • 1 ceapa
  • 3 morcovi, plus pentru servire
  • coaja rasa si sucul de la 2 portocale
  • 1 lingura sos curry iute
  • 150ml iaurt
  • frunze de busuioc
  • 1-2 linguri suc de lamaie
  • sos tabasco, dupa gust
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Curatati si tocati ceapa. Curatati si radeti morcovii. Puneti ceapa, morcovii, coaja si sucul de portocale, impreuna cu pasta curry intr-o tigaie. Aducti la fierbere si gatiti, acoperit 10 minute.


Procesati la blender si lasati sa se raceasca complet.
Incorporati iaurtul si amestecati foarte bine.

Tocati busuiocul si incorporati. Adaugati suc de lamaie, tabascio, sare si piper, dupa gust. Lasati deoparte la temperatura camerei cateva ore.


Serviti cu morcov proaspat.

Sos de morcovi

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • de smantana si hrean

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.