Reteta zilei: Sos de curcan
PrinteazaSos de curcan din: curcan, supa de curcan, unt, ceapa, usturoi, cimbru, faina, sare, sherry, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 1 tacam curcan, bucăți
- supa de curcan
- ¼ ceasca unt
- ½ ceapă
- 3 catei usturoi
- 1 crenguta cimbru
- ¼ ceasca făina
- 1 linguriță sare
- 3 lingurițe sherry
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Curatati si tocati ceapa si usturoiul.
Se încălzește untul într-o tigaie mare, la foc mediu si prajiti carnea, apoi scoateti din tigaie sa se raceasca.
Adăugați ceapa, usturoiul și cimbru și sotati bine.
Reduceți focul și încorporați făina. Gatiti pana se omogenizeaza.
Adăugați supa si aduceți la fierbere.
Indepartati carnea de pe oase si maruntiti, adaugati in sos.
Gatiti pana cand sosul atinge grosimea dorita. Adăugați sherry, suc de lamaie, sare și opriti focul.
Poate fi folosit la prepararea curcanului la cuptor.
Sos de curcan
Pofta buna!
