Reteta zilei: Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

Printeaza

Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta din: mamaliga, ulei de masline, ciuperci, unt, ceapa rosie, vin alb, smantana, praz, unt, usturoi, sare, piper, branza, ulei de trufe si arpagic.

Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

 

Ingrediente:

  • Mamaliga rece
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 Cupe ciuperci salbatice
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri unt nesarat
  • 1 Ceapa rosie tocata
  • 1/2 ceasca vin alb
  • 1/2 ceasca de smantana
  • Sare
  • 1 praz, mare
  • 1 lingura unt nesarat
  • 1 lingura de ulei de măsline
  • 2 linguri smantana
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper negru
  • 3/4 ceasca branza, tocata
  • Ulei de trufe (opțional), dupa gust
  • arpagic tocat (opțional)

 

Mod de preparare:

Taie ciupercile felii potrivite. Adauga in tigaie ulei de masline si 2 linguri unt. Lasati sa se incinga si apoi adaugati ciupercile. Se amesteca pana cand ciupercile devin aurii.

Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

Adaugati ceapa. Adaugati vinul. Se amesteca timp de 2-3 minute, pana cand ciupercile absorb cea mai mare de lichid.

Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

Adauga smantana si amesteca. Adaugati sare dupa gust. Scoateti intr-un castron potrivit. Taiati prazul felii subtiri. In tigaie adaugati din nou ulei de masline si unt.

Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

Incorporati usturoiul tocat, gatiti 2 minute si adaugati prazul. Lasati sa se inmoaie si adaugati smantana. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Transferati intr-un castron potrivit. Taiati mamaliga racita sub forma de patrate.

Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

Prajiti mamaliga in ulei de masline pe fiecare parte pana devine crocanta. Puneti apoi pe prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces. Adauga imediat putină branza maruntita pe fiecare patrat de mamaliga. Apoi adauga un pic de praz, ciuperci.

Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

Garnisiti cu ulei de trufe si arpagic tocat. Serviti imediat.

Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

Pofta buna!

3 comentarii

  1. bun dragilor, foarte bun

  2. Ciudata reteta, arata bine, dar ciudata

  3. Foarte tare reteta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.