Reteta zilei: Sos de branza

Printeaza

Sos de branza din: unt, faina, lapte, nucsoara, sare, piper cuisoare, dafin, ceapa, branza cheddar, suc de lamaie.

Sos_de_branza_06

Ingrediente: 

  • 40 gr unt
  • 40 gr făină
  • 600 ml lapte
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • sare și piper pentru gust
  • cuișoare proaspete
  • frunze de dafin
  • 1/2-1 ceapa, cubulete
  • 115 gr brânză Cheddar mărunțită
  • suc de lămâie

 

 

Mod de preparare:

Se taie untul bucăți mici și puneti intr-o cratiță la foc mic să se topească.

Sos_de_branza

Amestecati faina cu untul topit.

Sos_de_branza_02

Incorporati laptele, amestecati incontinuu.

Dati focul la mic si continuati gatirea aproximativ 5-10 minute.

Sos_de_branza_03

Asezonati sosul cu nucsoara, sare si piper.

Se adauga ceapa cubulete, cuișoare proaspete sau dafin, dar elimnati dafinul inainte de a incorpora branza.

Puneti brânza mărunțită într-un recipient separat și stoarceti suc de lămâie peste.

Incorporati branza in cratita. Se amestecă bine.

Sos_de_branza_04
Amestecati constant timp de 5 minute.

Sos_de_branza_05

Opriti focul si serviti sosul cald.

Sos_de_branza_06

Sos de branza

Sos_de_branza_06

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. O sa icnerc si eu sosul de branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.