Reteta zilei: Sos de branza
PrinteazaSos de branza din: unt, faina, lapte, nucsoara, sare, piper cuisoare, dafin, ceapa, branza cheddar, suc de lamaie.

Sos de branza
Ingrediente:
- 40 gr unt
- 40 gr făină
- 600 ml lapte
- 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
- sare și piper pentru gust
- cuișoare proaspete
- frunze de dafin
- 1/2-1 ceapa, cubulete
- 115 gr brânză Cheddar mărunțită
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Se taie untul bucăți mici și puneti intr-o cratiță la foc mic să se topească.
Amestecati faina cu untul topit.
Incorporati laptele, amestecati incontinuu.
Dati focul la mic si continuati gatirea aproximativ 5-10 minute.
Asezonati sosul cu nucsoara, sare si piper. Se adauga ceapa cubulete, cuișoare proaspete sau dafin, dar elimnati dafinul inainte de a incorpora branza.
Puneti brânza mărunțită într-un recipient separat și stoarceti suc de lămâie peste.
Incorporati branza in cratita. Se amestecă bine.
Amestecati constant timp de 5 minute.
Opriti focul si serviti sosul cald.
Sos de branza
Pofta buna!
O sa icnerc si eu sosul de branza