Reteta zilei: Somon cu sos de ciuperci

Printeaza

Somon cu sos de ciuperci din: somon, sos pesto, ceapa verde, ciuperci, usturoi, patrunjel, unt, smantana, sare, piper, boia.

Somon_cu_sos_de_ciuperci_05

Ingrediente: 

  • 4 medalioane de somon
  • 4 linguri sos pesto
  • 3 fire ceapa verde

Ingrediente pentru sos de ciuperci:

  • 200 g ciuperci
  • 2 căței de usturoi, tocat
  • 1/2 legatura patrunjel, tocat
  • 20 g unt
  • 100 g smantana
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • orez, pentru servire

Mod de preparare:

Ungeti somonul cu pesto si lasati sa se marineze timp de 10 minute.

Somon_cu_sos_de_ciuperci
Apoi se prajeste somonul pe ambele părți.

Adăugați ceapa si mai gatiti cateva minute.

Somon_cu_sos_de_ciuperci_02

Feliati între timp ciupercile.

Prăjiti usturoi tocat în untul topit, apoi se adauga ciupercile.

Somon_cu_sos_de_ciuperci_03

Asezonati bine si se adauga patrunjelul tocat. Gatiti cateva minute, apoi se adauga smantana.

Reduceti focul si mai gatiti cateva minute.

Somon_cu_sos_de_ciuperci_04

Serviti somonul cu orez si sos de ciuperci.

Somon_cu_sos_de_ciuperci_05

Somon cu sos de ciuperci

Somon_cu_sos_de_ciuperci_05

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

retete

Somon cu legume, gătit la aburi

Somon cu legume, gătit la aburi din: file de somon, morcovi, telina, varza rosie, usturoi, ceapa, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 1 file de somon, tăiat cubuleţe 4 morcovi tocaţi ¼ cană de ţelină, mărunţită fin ¼ cană de varză roşie, tăiată mărunt 3 căţei de usturoi mărunţiţi 1 ceapă tocată ¼ cană de ulei […]

retete

Somon cu fasole neagră, gătit la aburi

Somon cu fasole neagră, gătit la aburi din: file de somon, radacina de ghimbir, sare de mare, usturoi, arpagic, fasole neagra, ulei din seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 4 bucăţi de file de somon, mărime pentru o porţie 1 linguriţă de rădăcină de ghimbir, curăţată de coajă, dată pe răzătoare 1/4 – linguriţă de […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Chiar merita incercata reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.