Reteta zilei: Somon la cuptor cu pesto de patrunjel
PrinteazaSomon la cuptor cu pesto de patrunjel din: somon, lime, usturoi, patrunjel, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 bucată de somon de cca 800 g
- 1 lime
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura pătrunjel
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare si piper
Mod de preparare:
Puneti ulei de măsline, pătrunjel, usturoi, sare și piper în blender. Radeti coaja de lime peste ingredientele din blender si stoarceti suc de la o jumatate. Procesati pana se omogenizeaza.
Puneti somonul intr-un vas de copt si se toarna sosul pesto. Lăsați la marinat timp de 30 minute.
Se taie în felii mici restul de limeta și se decoreaza somonul.
Dati la cuptor la 200 ° C timp de aproximativ 20-30 de minute.
Somon la cuptor cu pesto de patrunjel
Pofta buna!