Reteta zilei: Snitel vienez

Printeaza

O reteta delicioasa de snitel vienez din: carne de vitel, cascaval, oua, faina, pesmet si lamaie.

Snitel vienez

Ingrediente:

  • circa 1 kg carne de viţel (cotlete sau şniţele de porc)
  • 150 g caşcaval
  • 4 ouă
  • 200 g făină
  • 200 g pesmet
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Tai carnea de-a curmezişul fibre­lor în bucăţi mari şi subţiri. Le baţi cu ciocanul de lemn, dar nu prea tare, pentru a nu distruge fibre­le. Le baţi cu lama cuţitului dacă viţelul este tânăr. Şniţelul trebuie preparat în momentul când se serveşte la masă. Sărezi carnea pregătită şi o piperezi.

Snitel vienez

Pe mijlocul fiecărei bucăţi aşezi o felie de caşcaval subţire. Im­pachetezi feliile de carne, treci prin făină, ou bătut şi prin pes­met amestecat cu puţină făină. Scuturi feliile şi le mai treci încă o dată prin ou. Prăjeşti imediat feli­ile în ulei foarte bine încins.

Snitel vienez

După 2-3 minute, le dai la foc potrivit, ca să se frigă înăbuşit şi să ca­pete o culoare frumoasă. Şniţelul trebuie să aibă culoarea aurie şi crusta tare. Serveşti şniţelul cu o felie de lă­mâie peste fiecare bucată şi cu garnitură la alegere: piune de cartofi, unt şi pătrunjel verde to­cat, soteuri sau cartofi fierţi tăiaţi sferturi, opăriţi cu unt şi presăraţi cu verdeaţă.

Snitel vienez

Snitel vienez

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • snitel vienez cu cascaval

1 comentariu

  1. Foarte bun snitelul vienez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.