Reteta zilei: Sirop cu miere infuzat cu cimbru

Printeaza

Sirop cu miere infuzat cu cimbru din: zahar, miere, apa, cimbru.

Sirop_cu_miere_infuzat_cu_cimbru_04

Ingrediente: 

  • 1/2 cană zahar
  • 1/2 cana miere
  • 1 cană apă
  • 10 crengute de cimbru proaspat

 

 

 

 

Mod de preparare:

Într-o cratiță mică, combinati zahăr, miere și apă.

Sirop_cu_miere_infuzat_cu_cimbru

Fierbeti la foc mediu, amestecand ocazional, până când zahărul se dizolvă.

Legati crengutele de cimbru si scufundati în sirop.

Lasati la infuzat timp de 30 de minute.

Sirop_cu_miere_infuzat_cu_cimbru_02
Scoateți și aruncați cimbrul.

Strecurati siropul printr-o sită cu ochiuri fine.

Sirop_cu_miere_infuzat_cu_cimbru_03

Păstrați într-un borcan de sticlă în frigider pana la servire.

Sirop_cu_miere_infuzat_cu_cimbru_04

Sirop cu miere infuzat cu cimbru

Sirop_cu_miere_infuzat_cu_cimbru_04

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Sirop de ghimbir

Sirop de ghimbir din: zahar, apa, ghimbir, suc de lamaie. Ingredinte:  1 cana zahar 1 cana apa 1/2 cana ghimbir proaspat tocat 2 linguri suc de lamaie         Mod de preparare: Faceti un sirop simplu, se amesteca zaharul cu apă, aduceti la fierbere. Se fierbe ușor până când se dizolvă zahărul. Adaugati […]

 

Ghimbir - beneficii si proprietati medicinale

Sirop de ghimbir

Mod de preparare: Speli bine o radacina de ghimbir dupa care o dai pe razatoarea mica iar apoi, repede perntru a nu oxida, o pui in borcan si adaugi miere in proportie de 1:2. Se lasa doua saptamana la macerat dupa care se filtreaza.   Sirop de ghimbir

Sirop_de_usturoi

Sirop de usturoi

Mod de preparare: Fierbi o mana de catei de usturoi in 500 ml de apa, adaugi zahar si putin otet pana capata consistenta siropului iar apoi se strecoara.   Sirop de usturoi

 

Sirop_de_catina

Sirop de catina natural

Pune boabe de catina curatate si zdrobite intr-un vas de sticla sau de portelan. Toarna deasupra miere naturala astfel incat sa acopere boabele. Lasa la loc uscat si racoros (cel mai bine in frigider), amestecand, timp de o saptamana, in fiecare zi. Sirop de catina natural

 

 

Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean

Sirop de sfecla rosie

Mod de preparare: Tai 5-6 sfecle pe care le pui intr-un litru de apa, la foc mic. Lasi sa fiarba mult, pana se ingroasa siropul. Se strecoara.   Sirop de sfecla rosie             Savurati!   Retete cu sfecla rosie:   Cum se prepara Salata de sfecla rosie cu hrean (VIDEO) […]

 

Savurati!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.